Digitalizovanje starih kaseta

Digitalizovanje starih kaseta

SAČUVAJTE VAŠE USPOMENEJER NIJE PITANJE “DA LI ĆE?”, NEGO “KADA ĆE?” VAŠA KASETA BITI NEUPOTREBLJIVA!

Sve ono sto je zabeleženo kamerom pre 10, 15 ili više godina, otišlo bi u istoriju. Ne dozvolte da video kasete, na kojima su zabeleženi najlepši trenutci, a koje su sada sigurno prekrivene prašinom propadnu. Podsetite se kakvi ste bili nekada, kakvi su bili Vaši najmiliji.Video snimci venčanja Vaših roditelja, Vaša venčanja, prvi koraci najmilijih, rođendani… sve to ima neprocenjivu vrednost! Zato ih obavezno “prebacite” u savremeni format i učinite dostupnim za celu porodicu. Takođe, možete napraviti CV-DVD (sa snimkom Vaše utakmice, treninga, kastinga…)

Presnimavamo video kasete tipova: VHS, VHS-C, STANDARD 8, DIGITAL 8, HI-8, Mini-DV Materijal možemo izraditi u formatima: MP4, AVI, RMVB, MKV, WMV, MPG, MPEG po želji ili kao standardni DVD, čitljiv na svim DVD plejerima i na računaru.

Video-rekorderi podržavaju sledeće brzine: SP (standard-play) tj. kaseta od 4h ima zapis od 4h. LP (long-play) tj. kaseta od 4h ima zapis od 8h. SLP (super long-play) tj. kaseta od 4h ima zapis od 12h. Vaše snimke prebacujemo na CD/DVD ,na memorijske kartice, USB memorije I hard diskove.

TRI RAZLOGA ZAŠTO JE DOŠLO KRAJNJE VREME ZA PRESNIMAVANJE…

1. Kasete koriste magnetni zapis koji se vremenom gubi. Česta promena klimatskih uslova može ubrzati ovaj proces. Ne postoji određeno pravilo posle koliko godina se snimci sa kaseta gube, jer to zavisi od kvaliteta same kasete, kao i mesta na kojem se čuva kaseta (da li zaštićena od vlage i direktne svetlosti).

2. DVD/CD možete svakodnevno gledati na vašem računaru, kućnom bioskopu, možete ga prekopirati na računar, gledati na tabletu, snimak okačiti na youtube…

3. Jednostavno možete prekopirati DVD/CD, napraviti rezervnu kopiju, pokloniti nekom kopiju, kopirati na računar…

STA JE VHS?

Video Home System, ili skraćeno VHS kako je poznatiji u narodu, predstavlja tehnologiju koja je bila jako popularna krajem 20-og veka, i koja je u najvećoj meri utabala stazu savremenim sistemima za kućni bioskop.

Za one mlađe koji nisu upoznati sa VHS tehnologijom, ova tehnologija je koristila elektro-mehaničke procese da reprodukuje video sadržaj sa tankog plastičnog filma (smeštenog u kasetu), a pored toga mogla je i da snima sadržaj na isti. Svojevremeno je smatrana čudom od tehnike pre svega jer je bila prva tehnologija koja je omogućila kućnim korisnicima jednostavno snimanje video sadržaja sa televizije na kasete.

Prvi video rekorderi pojavili su se na sceni sredinom 1970-ih i karakterisala su ih dva standarda kaseta – Betamax koji je razvio Sony i VHS koji je razvio JVC. Iako je Betamax imao bolji kvalitet snimka, VHS je ultimativno odneo pobedu zahvaljući znatno pristipačnijoj ceni, pa je već do 1980 držao više od 80% tržišta.